FAQ

SUGARDOLL

JAWAPAN: Hai, ok. sis betul2 nak bantu awak. Jadi sis akan explain ya? 

Dalam shampoo kite, mmg ade ekstrak ginseng, anagain utk membantu mengurangkan masalah rmbut gugur.

Tapi kalau betul awak nak rawat, awak memang kene start basic. (Vitamin & Tonic)  Sebab vitamin tu yang power. Dia bantu pertumbuhan rambut dari dalam.  Dan tonic merawat kulit you dari luar.

Bukan sis yakin dapat bantu rambut gugur je, siap bole tumbuh baby hair dan lebat rambut

JAWAPAN : Ye ke awak, teruk tak gatal? Ok kalau awak pakai shampoo sugardoll, Sis confirm lepas cuci rambut 1st time awak terus mesej sis balik.

Hehe. Memang best sangat tau.

Sebab :

  1. kite paraben & silicon free. Tak mcm shampok lain kat luar. Kite treatment shampoo.
  2. kite ade bamboo charcoal extract. Die akan bantu bersih bersih bersihkan betul2 scalp kite (detox) so that pakai tonic lebih berkesan
  3. die akan meresapkan ingredient bagi membantu mengurangkan rmbut gugur. Ape ade dlm tonic, ade very light dlm shampoo
  4. conditioner bole rawat rmbut rosak & avoid frizzy hair

JAWAPAN :

Kalau awak nak sis jawap jujur. Tak.

Sebab, Here is the fact :

  1. VITAMIN membantu pertumbuhan follicle dari dalam. Follicle ni klu nak bagi faham konsep die. Umpama awak nak tanam bunga, tapi takde pasu. BOLEH KE TAK? Bila ade follicle, ade la base untuk pertumbuhan rambut baru. Kalau follicle kite sihat. CHANCES untuk rmbut baru keluar tu tinggi.
  2. TONIC : tonic ni membantu pertumbuhan dan kulit kepala anda. Kalau nak bunga cepat tumbuh , tumbuh cantik. Kau letak ape? BAJA. So yes, kau baja kan kepala dengan TONIC SUPER WANGI KITE
  3. SHAMPOO : shampoo hanya membersihkan scalp. Untuk penyerapan tonic lebih bagus. Dlm masa yg sama. Bile awak shampoo, & biakan lama sikit dkt kulit. Ade la element yang meresap. A very LIGHT substance. Tonic yang pekat ok?Kaedah die kalau nak bagi paham. Kau tanam pokok hari-hari letak baja, tapi tak siram. Hidup ke idok pokok tu?
  4. CONDITIONER : yang mana nak menjinakkan rambut liar pakai la conditioner untuk melembutkannya

JAWAPAN :

Ok Sis faham. Kite kene usaha tau.

Sis explain sikit-sikit ya pasal sugardoll ? Just slowly baca.

Basically sugardoll ni konsep die simple sangat.

Vitamin tu tugas die :

  1. Pertama sekali die akan detox badan you
  2. Die akan supply enough nutrient for your body. Dosage die memang sikit tapi it is what we need.
  3. Consistently amek, badan you akan naturally sihat.
  4. Ingredient die , dalam tu ade biotin (memang khusus unttk pertumbuhan rambut)
  5. Sementara tunggu dekat rmbut, you akan nmpk kesan pada kulit. Sebab kite ade vitamin A,C,E focus pada kulit.
  6. Special sekali ade l-cysteine yang akan generate gluta badan kite secara semula jadi so tak payah la makan pil gluta semua.
  7. Then bila badan you sihat, stabil. Memang rmbut you akan tumbuh. Dari dalaman die dah bantu sangat-sangat.
  8. Tonic pulak focus dari luar. Which luar dalam bekerja serentak memang you akan dapat result.

JAWAPAN :

Ok basically ni scalp kita :

Tonic hanya akan support the first layer.

Vitamin yang bantu tumbuh follicle, pertumbuhan rmbut baru. Rmbut sihat dan kuat.

Bila rambut bnyk nak keluar dari dalam, tapi kalau scalp you tak sihat. Die terbantut.

Jadi Vitamin & Tonic ni melengkapi each other.

Lagi pun kan awak, vitamin tu bole putihkan badan tau! Kerak-kerak hitam gelap-gelap, parut semua ins sha allah bole pudar.

JAWAPAN :

Boleh. Sebab basically kite natural ingredients and vitamin sahaja.

Siapa ade folic acid and omega 3 yang bagus untuk pregnant / breasfeed mommy consume

JAWAPAN :

Ok, basically sis tau betapa orang kite excited nak dapat result . You kene faham yang rambut akan naturally grow. Kite cume bantu cepatkan proses die.

Tapi yang best nye, vitamin ni bukan untuk rambut je. Kulit pun sekali tau!

You bole snap picture before after kulit you. Memang you akan nampak. Wow Glowing-glowing gittewwww.

Lagi 1, vitamin sugardoll boleh kuat kan kutikel kuku kite.

JAWAPAN :

Boleh, sebab kite bukan hormonal based punye supplement. Kite multivitamin. Time period pun we need support for our body

JAWAPAN :

Produk ape tu?

Kalau tonic. Then you nak mix dengan argan oil ke ape. Tak bole. You have to stop completely segala jenis minyak lain yang sapu dekat scalp. Sebab minyak dan air tidak akan mix well.

Kalau supplement lain, you boleh alternate kan pengambilan.

Contoh : ubat kurus kene makan pagi.

Sugardoll you makan 2 biji malam terus.

Kalau die pun kene makan pagi & malam.You selang kan sejam.

Pagi, bangun tido minum air kosong terus makan sebiji sugardoll. Pastu you mandi-mandi la siap2 baru makan supplement lain.

Kalau malam sugardoll yang last makan.

By the way, if you amek banyk product. WAJIB minum more than 2L tau. Kesian kidney kite nanti.

JAWAPAN :

Yes bole. Treat us as multivitamins. Sebab We contain only natural ingredients and nutrients.

But anyhow, please check if you have any allergy to our ingredients

JAWAPAN :

Yes, sugardoll will still work. But less effective.

Logically guys, you are taking supplements, but killing it back with cigarettes.

Caffeine will slow down the effectiveness too.

If normal people, consume one box only and you can see baby hair growing like crazy, you may need 2 box or more to see your tiny cutie mutie baby hair.

Afraid not, as an authorized agent. We have that “little secret” that can make your sugardoll works as fast as normal people.

JAWAPAN :

Dalam sugardoll ade fibersol-n. Mainly the function is to detox and help with your digestion system.

Digestion termasuk la buang air besar, peluh and all yang mengeluarkan kotoran.

Jadi, kalau makan sugardoll keluar pimples . What you can do is kurang kan tablet to 1 tablet for 1-2weeks. Minum plain water with lemon. And make sure 2L air ckup.

Following weeks baru slowly 2 tablets.

(It is not common to happen, but if you are the lucky one considers we are balancing your body! )

JAWAPAN :

Sugardoll will help from within. It supplies back the nutrients from within, so dari dalaman akan lebih sihat dan kuat. Dalam masa yang sama akan membantu pertumbuhan rambut baru.

JAWAPAN :

Basically no buat it can be also, maybe because your kidney is processing the nutrients. And best to drink plenty of water so you are helping your kidney for best absorption.

JAWAPAN :

To any areas that we usually shaved (it will fasten the growth a bit) for example :

1-if you shave your armpit, vaginal area or leg. Once a month. Then by consuming the vitamin, it will need to be shave earlier than 4weeks. Up to your comfort.

2-if you has moustache / facial hair. If you shave / wax it. Same as above. It will not add more, but it will fasten the growth. If previously 3weeks once. Maybe after consuming it will fasten to 2weeks.

Sugardoll, dia mempercepatkan bahagian bulu yang kite penah shave / wax. Klu dulu sebulan sekali. Lepas mkn sugardoll maybe 3minggu sekali.
So begitu la. Tapi dari segi rambut memang effektif!

JAWAPAN :

Any medical condition best to seek advice dari doctor pakar yang merawat sakit tu. Tho we have some yang ade similar sakit, makan sugardoll ok je. We can’t decide that your body will reacts the same. And how severe is sakit you. But base on ingredients, if you check ok sahaja. Tapi kesesuaian atau kesan pada tubuh badan adalah berbeza.

JAWAPAN :

Uban adalah related to melanin count . Sugardoll tiada sebarang ingredients khusus untuk merawat uban . Kite cuma bole bantu dari segi help new hair growth. Which will cover up bald spot / make hair look thicker.

JAWAPAN :

Yo can try first. Seabb how severe / sensitive the eczema we can justify 🙂
Eczema memang we cant tell yes/no. Some people ade eczema take bole pakai this, tapi yang lain ade eczema bole. Dia lagi membaikkan keradangan tu. Sebab ada mentol dia sejukkan. Also ada bamboo charcoal extract untuk detox kan her/he scalp.


However, the ingredients doesn’t contain anything harmful for skin / can cause itchiness.

JAWAPAN :

Hi dear, we dont provide warranty / guarantee. As we have nothing techinical that can be manufacturing defect.

We are a supplement that works vary on different body. Unless you can guarantee that everybody body system and blood are all same.

However, we will guide you through. Your diet intake / lifestyle does affect on the effectiveness too 🙂

JAWAPAN :

Yes. It is already approved by ministry of health under pharmaceutical. Produced by GMP and halal certified factory.

Individual halal application will take 3-4years in malaysia. But yes, nothing derives from animal. Except fish skin collagen.

JAWAPAN :

Shampoo kite adalah bersifat detox.

Mengandungi bamboo charcoal extract yang akan deep cleanse and detox kulit kepala.

Dalam masa yang sama, ia akan membantu bagi masalah kulit kepala gatal dan berminyak.

Sekiranya, rambut awak mmg dandruff teruk. Bole combine pakai dengan sugardoll. Carik shampoo khas untuk dandruff. Sebab bile lepas kulit kepala awak dah detox, die akan lebih berkesan pakai tonic / shampoo lain.

Tapi shampoo kite bukan khas untuk menyelesaikan masalah kelumumur. Certain orang pakai terus hilang, sebab die tak teruk atau lebih kepada masalah gatal kepala.